Resgodis-bloggen

Resgodis-bloggen

Om bloggen

Här finns berättelser från våra husbilsresor, men även om vandring på Kanarieöarna, en vecka i New York och en resa till Indien.

Vi har också en hemsida: resgodis.se. Där har vi sammanfattat våra resor (för den som inte orkar läsa blogg) och samlat information om campingar och ställplatser vi besökt.

På hemsidan har vi också skrivit om några andra resor till Kuba, Thailand, Italien och Spanien.

Helsingborg och Torekov, Valborg 2014

Husbil i SverigePosted by Admin 08 May, 2014 08:43

30 april 2014, Göteborg - Torekov

På Valborgsmässoafton gav vi oss iväg på vårens första tur till Skåne. Trycket i däcken, på vår husbil, behövde kontrolleras men vår "hemma-mack" höll på att renoveras så vi tänkte göra det på vägen ner. Det var inte helt enkelt, vi besökte tre mackar utmed E6 innan vi hittade en i Varberg som hade fungerande service för att fylla luft i däcken.

Campingen i Torekov har blivit lite av en favorit, vi körde direkt dit och ställde bilen längst ner vid strandpromenaden med vacker havsutsikt genom framrutan. Vi gick en promenad i Torekov där det var nästan folktomt, men flera restauranger var öppna. På idrottsplatsen alldeles intill campingen var det Valborgsfirande klockan 19, vi njöt av värmen från vårelden och lyssnade till vårsånger på trumpet. Kvällen var sval, vindstilla och fin.

1 maj 2014, Hallands väderö

Efter en ganska kall natt (utomhus) vaknade vi upp till en värmande sol. Vi tog det mycket lugnt på morgonen och gick sedan in till Torekov hamn för att ta 12-båten till Hallands Väderö. Vi fick åka med Nanny, en gammal fiskebåt som rullade fint i vågorna. Efter 20 minuters färd var vi framme i Sandhamn där det fanns ett kafé som var på väg att öppnas.

Det blåste rätt kallt från nordost så vi gick först mot nordväst till fyren och därefter söderut utmed västra delen av ön. Naturen är omväxlande och vacker med små skogar, stora träd, vidsträckta ängar och utmed havet finns det både klippor och sandstränder. Vi tittade på vårblommorna, det fanns mängder av vitsippor, trift och styvmorsvioler. Det finns ett reservat för sälar och vi spanade ut mot klipporna men saknade vår kikare.

Sista båten gick tillbaka kl. 15.20 så vi hann inte gå runt hela ön, det är ju viktigt att mysa också och äta upp innehållet i picknickkorgen. Hallands Väderö gav mersmak och nästa gång får vi vandra på sydöstra delen och ta ett dopp i havet.

Tillbaka i Torekov gick vi till G.Swenson's och åt en god fisksoppa, drack ett glas vitt vin och en kopp kaffe. Åter vid husbilen gick vi ut på stranden för att ladda ner eGP (vår dagstidning) till iPaden. Mobildata fungerar dåligt på campingen men vi hade sett andra gäster gå en bit bort på stranden med sina telefoner och där lyckades vi bättre.

2 maj 2014, Torekov - Helsingborg

Vårt mål för dagen var Råå som ligger endast 7 mil bort. Vi tog det väldigt lugnt, körde på småvägar och gjorde flera stopp. I Boarp hittade vi trevliga matbutiker med kött, grönt och hembakat. Där fastnade vi även en stund på Design House Stockholm Open som har fina saker till hemmet.

Färden gick vidare mot Ängelholm, runt Skälderviken och nästan upp till Mölle innan vi vände ner igen mot Helsingborg. Vi tog in på Råå vallar resort som är en stor camping vid havet, cirka 5 km söder om Helsingborg.

I receptionen fick vi en karta och förslag på promenad utmed stranden in till Råå hamn och sedan runt på smågatorna tillbaka. Det var en mysig tur med många gamla hus och små fina trädgårdar.


3 maj 2014, Helsingör

Vi tog lokalbussen till Helsingborg och båten över sundet till Helsingör. Bussbiljett köpte vi på campingen och hållplatsen ligger bara några hundra meter bort. Bussen stannad utanför färjeterminalen och där köpte vi båtbiljetter i en automat. Pris t/r för en person: buss 46 kr, färja 65 kr. Billigt, enkelt och turerna går tätt.

På färjan åt vi röd pölse och drack Tuborg grön, det fanns Gammeldansk också men vi tyckte det var för tidigt med snaps. Solen värmde men vinden blåste kallt när vi
strosade på gågatorna i Helsingör. Vi köpte ost och tittade på öl och vin men tyckte priserna var höga jämfört med Tyskland som vi planerar åka till senare.

På Gästgivaregården åt vi spättafilé med pommes och bearnaisesås, det smakade fint
och Skovlyst IPA (öl) var en ny bekantskap som var riktigt god. Vi avslutade med en promenad runt Kulturhuset och Kronborg slott innan vi återvände med färjan till Sverige och campingen.

4 maj 2014, Helsingborg - Göteborg

Dags att packa ihop och åka hem. Vi har fått mycket frisk luft under den här korta turen och känner oss väldigt nöjda när vi tuffar mot Göteborg.