Resgodis-bloggen

Resgodis-bloggen

Om bloggen

Här finns berättelser från våra husbilsresor, men även om vandring på Kanarieöarna, en vecka i New York och en resa till Indien.

Vi har också en hemsida: resgodis.se. Där har vi sammanfattat våra resor (för den som inte orkar läsa blogg) och samlat information om campingar och ställplatser vi besökt.

På hemsidan har vi också skrivit om några andra resor till Kuba, Thailand, Italien och Spanien.

Hunnebostrand och Ramsvikslandet, september 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 14 Nov, 2013 14:50
15 september 2013, Göteborg - Hunnebostrand

Vi gav oss av efter jobbet på fredag eftermiddag och körde till Sotenäs camping. Vi hade tänkt oss First Camp men den visade sig vara stängd trots att den verkade vara öppen både enligt information på nätet och när vi ringde dit. Sotenäs camping erbjöd oss en fantastisk ställplats längst upp på berget, en vackrare utsikt kan man knappast få, vi såg långt ut över havet och de bohuslänska klipporna. Det var bara tre husbilar på ställplatsen och vi kunde välja ut en fin plats.

Solstolar kom snabbt på plats, vi drack vår "hopp-i-landare" och njöt av utsikten och solskenet. Lite senare blev det promenad på klipporna innan vi åt ost och drack vin inne i husbilen.


16 september 2013, Ramsvikslandet och Hunnebostrand

Vi körde ut på Ramsvikslandet och parkerade husbilen på en stor parkeringsplats längst ut. Vi hade packat en ordentlig matsäck med soppa, smörgås, kaffe och gav oss ut på en klippvandring. Delvis följde vi Sotenleden och delvis gick vi efter andra markeringar för att hitta rätt ställen där man kan komma över klippor och skrev. Utsikten mot havet var betagande och klipporna släta och fina. Det var inte mycket folk ute, vi träffade på några fiskare och en barnfamilj.

Efter den härliga vandringen körde vi in till Hunnebostrand och parkerade på ställplatsen i hamnen. Inte så vacker men här finns det nödvändigaste för husbilsåkare och det är nära att gå in till Hunnebostrand. Vi gick genom centrum och bort till norra sidan för att titta på skulpturerna. Därefter promenerade vi vidare ut på St Görans ö. En stig går runt ön och där finns många fina badplatser, men det blev inget dopp för vår del, nu var vi hungriga igen.


17 september 2013, Hunnebostrand - Göteborg

Grått och regnigt, vi kör hemåt men vi återvänder gärna till Hunnebostrand när det är lite varmare och lite mer säsong.