Resgodis-bloggen

Resgodis-bloggen

Om bloggen

Här finns berättelser från våra husbilsresor, men även om vandring på Kanarieöarna, en vecka i New York och en resa till Indien.

Vi har också en hemsida: resgodis.se. Där har vi sammanfattat våra resor (för den som inte orkar läsa blogg) och samlat information om campingar och ställplatser vi besökt.

På hemsidan har vi också skrivit om några andra resor till Kuba, Thailand, Italien och Spanien.

Tjörn och Orust, juni 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 18 Jul, 2013 21:02

27 juni 2013, Göteborg - Stocken, Orust


"Mini" 9 år (snart 10) var hos oss några dagar på sommarlovet och vi åkte en tur med husbilen. Första stoppet gjorde vi på Almö livs för att köpa fikabröd och sedan parkerade vi vid Skåpesundsbron för att fika och titta på utsikten.
Därefter bar det iväg till Stockens camping på Orust. Det var bara halvfullt på campingen när vi anlände och vi kunde välja en fin plats för oss själva. Efter en god lunch med tomatsoppa och tortellini gick vi in till Stocken "centrum" och besökte Orust fisk för att handla jordgubbar och glass.
Vi spelade en tuff match minigolf på campingen och på kvällen grillade vi korv och
gick ner till den fina badplatsen som ligger strax söder om campingen. Där finns det både en liten sandstrand och fina klippor och bryggor att bada ifrån. Tyvärr var det kallt både i luften och vattnet så vi kände inte för att bada.

28 juni 2013, Stocken - Pilane - Göteborg

Vi körde in till Stocken "centrum" och köpte skaldjur på Orust fisk som vi skulle ha till kvällen. Sedan bar det iväg till Pilane på Tjörn för att titta på konst och natur i en skön blandning. Temat för konstutställningen var humor och roligast hade vi när "Mini" gick in i en av de gamla telefonkioskerna och sedan hoppade ut skrikande när Claes Eriksson (från Galenskaparna) började prata. Den första chocken gick snabbt över och sedan gick vi runt till alla tre telefonkioskerna och lyssnade på Claes' historier.

Efter konstrundan blev de lunch i husbilen, rökt lax med romsås och färskpotatis, innan vi åkte hem till Göteborg.