Resgodis-bloggen

Resgodis-bloggen

Om bloggen

Här finns berättelser från våra husbilsresor, men även om vandring på Kanarieöarna, en vecka i New York och en resa till Indien.

Vi har också en hemsida: resgodis.se. Där har vi sammanfattat våra resor (för den som inte orkar läsa blogg) och samlat information om campingar och ställplatser vi besökt.

På hemsidan har vi också skrivit om några andra resor till Kuba, Thailand, Italien och Spanien.

Falkolts Dalslandskrog, augusti 2014

Husbil i SverigePosted by Admin 14 Nov, 2014 08:30

6-7 augusti 2014, Dalsland

En 50-års present skulle avnjutas på Falkholts Dalslandskrog och vi tog husbilen till Norebyns café och camp som ligger granne med restaurangen. Våra vänner hade hyrt en stuga där och vi parkerade husbilen precis utanför med härlig utsikt över sjön Grann.

Falkholts erbjuder en mysig miljö med "hemma känsla", personlig service och otroligt god mat. Vi hade beställt en avsmakningsmeny med vinpaket och överlämnat allt åt kocken. Det blev stor succé med en mängd små rätter: zucchini-soppa, gös-tartar, lax-carpaccio, abborre, älgstek, rådjur och som avslutning fick vi 5 mini-desserter. Vinerna, både vitt, rött och sött, var väl anpassade till maten och mycket goda. Ja, allt smakade underbart gott.

Dagen därpå vaknade vi till strålande solsken och tog ett morgondopp i sjön innan vi åt frukost på altanen. Vi är supernöjda med vår tur till Dalsland och den här "pärlan" mitt i dom djupa skogarna kommer vi att återvända till.Helsingborg och Helsingör, augusti 2014

Husbil i SverigePosted by Admin 13 Nov, 2014 12:27

12-14 augusti 2014, Helsingborg och Helsingör

"Mini", som nu är elva år och börjar växa ikapp oss, skulle åka med oss i husbilen två nätter och vi valde som vanligt resmål efter väder. Vi gav oss iväg mot Skåne och eftersom "Mini" har en förkärlek till lax stannade vi vid Laxbutiken i Heberg. Det fanns mycket att välja på och det var svårt att bestämma vilken som såg godast ut. Vi valde 4 olika sorter: gravad med vitlök, respektive ingefära och lime, kokt dill-lax och varmrökt lime och chili lax. Fisken åkte in i kylskåpet och vi gick till glass-caféet i samma byggnad och åt glass med massor av goda tillbehör.

Vi var framme i Helsingborg och Råå vallar camping vid 18:30-tiden och det fanns gott om platser att välja på. Vi var hungriga och kokade genast potatis och gjorde rom-sås som vi åt till de olika laxsorterna från Heberg. Den gravade med lime och ingefära blev en favorit.

Nästa dag gick vi upp vid 8-tiden och så småningom tog vi bussen in till Helsingborg
och färjan över till Helsingör. Där promenerade vi till Kronborgs slott, tittade på en staty av Herakles, gick vidare till varvsmuseet och ytterligare en staty, en blänkande "Han", som är förvillande lik den mer berömda "lille havfru" i Köpenhamn.

Nu började magarna knorra och det var hög tid för lunch. Vi letade oss fram på smågatorna och hamnade på Gästgivaregården. Både hamburgare och spättafilé smakade gott.

På kvällen spelade vi äventyrsgolf på campingen och yatzy i husbilen. Det slutade med att en av tärningarna försvann, det finns alldeles för många hål i golvet på en husbil....

Nästa dag åkte vi hem igen och stannade åter i Heberg, vi måste köpa hem lite favoritlax till väntande föräldrar och förstås äta en glass till.

Det är alltid lika kul att resa tillsammans med "Mini".Strömstad och Koster, maj 2014

Husbil i SverigePosted by Admin 02 Jun, 2014 12:00

28 maj 2014, Göteborg - Strömstad

Kristi Himmelsfärdshelgen stod för dörren och solen strålade över Bohuslän. Vi gav oss av på onsdag förmiddag och körde E6 norrut. Lunchen intogs på den fina rastplatsen Femstenaberg söder om Strömstad . Vi hade gott om tid och bestämde oss för att åka till Nordby shoppingcenter. Här finns hur mycket butiker som helst och vi fastnade i Sportshopen och i en enorm godisbutik, Gottebiten.

Eftersom detta är en helg som firas även av norrmän hade vi förbokat plats på Lagunen camping och ställplats, 3km söder om Strömstad. Vi ville prova på deras bobilplatser som är anpassade till husbilar. Platserna är riktigt lyxiga och har stenlagda uteplatser, eget avlopp för gråvatten, vattenutkast med slang, el, internet och TV.

När vi anlände på onsdag eftermiddag fanns det gott om plats på hela campingen och vi kunde njuta av vår middag i lugn och ro på uteplatsen.

29 maj 2014, Strömstad på cykel

Vi tog cykelbanan in till Strömstad centrum och parkerade cyklarna vid norra hamnen för att kolla upp färjan till Koster och besöka turistinformationen. Centrum känns ganska litet, men ligger fint vid vattnet. Hamnen var full av lyxiga båtar från Norge och det fanns gott om restauranger.

Vi strosade runt i centrum och såg några roliga butiker som tyvärr var stängda Krist himmelsfärdsdag. Istället för shopping blev det kaffe med skolbröd på Kaffedoppet vid Bukten. Efter fikat cyklade vi ut från centrum till Blomsholmen och tittade på fornlämningar. Där finns bland annat en mäktig skeppssättning som är 42 lång och har 49 resta stenar.

När vi återvände på sena eftermiddagen var campingen nästan fylld av norrmän och det var party hos "grannen", gårdagens lugn var som bortblåst. Vi tog en promenad på campingen, ner till stranden, längs vattnet och upp på höjden, här finns många fina campingplatser med utsikt.

30 maj 2014, Sydkoster på cykel

Vi gick upp tidigt för att cykla in till Strömstad och ta färjan till Kosteröarna klockan 10. Vi tog med våra cyklar på färjan för att kunna trampa runt på Sydkoster, men det går även att hyra cykel på ön. Vägarna är smala och oftast av grus, trafiken är mycket lugn och består av gångtrafikanter, cyklar, golfbilar och någon enstaka traktor och Segway.

Första stoppet gjorde vi på Kosters trädgårdar, ett mysigt ställe där det fanns både växter och konst att njuta av, och ett trevligt café. Vi drack kaffe och åt muffins som var pinfärska, fortfarande varma. Efter ytterligare en liten stund på sadeln nådde vi kyrkan och foten på Valfjället. En lång trappa och en välpreparerad stig ledde upp till toppen där man har en fantastisk utsikt över Kosterskärgården.

Vi cyklade vidare till Kyrkosunds lilla fina hamn och sandstrand. Där gick vi runt och njöt av solen och utsikten ett tag innan vi fortsatte till Ekenäs. På Kosters rökeri åt vi goda räksmörgåsar och gick sedan till Naturrum. Där togs vi emot av en trevlig och kunnig kille som berättade om djur och växter i deras akvarium. Det var jättekul att få lära sig lite om sjöstjärnor, musslor, krabbor och andra djur och växter i våra egna vatten.

Efter en lång och härlig dag med sol och hav tog vi färjan tillbaka till Strömstad. På hemvägen passade vi på att titta in i Tillbehörsbutiken, som hade massor av bra prylar till campare och husbilar.

31 maj 2014, Strömstad - Göteborg

Vi lämnade Lagunens camping på förmiddagen och gjorde ett kort stopp på ställplatsen i Hunnebostrands hamn innan vi for hem.Helsingborg och Torekov, Valborg 2014

Husbil i SverigePosted by Admin 08 May, 2014 08:43

30 april 2014, Göteborg - Torekov

På Valborgsmässoafton gav vi oss iväg på vårens första tur till Skåne. Trycket i däcken, på vår husbil, behövde kontrolleras men vår "hemma-mack" höll på att renoveras så vi tänkte göra det på vägen ner. Det var inte helt enkelt, vi besökte tre mackar utmed E6 innan vi hittade en i Varberg som hade fungerande service för att fylla luft i däcken.

Campingen i Torekov har blivit lite av en favorit, vi körde direkt dit och ställde bilen längst ner vid strandpromenaden med vacker havsutsikt genom framrutan. Vi gick en promenad i Torekov där det var nästan folktomt, men flera restauranger var öppna. På idrottsplatsen alldeles intill campingen var det Valborgsfirande klockan 19, vi njöt av värmen från vårelden och lyssnade till vårsånger på trumpet. Kvällen var sval, vindstilla och fin.

1 maj 2014, Hallands väderö

Efter en ganska kall natt (utomhus) vaknade vi upp till en värmande sol. Vi tog det mycket lugnt på morgonen och gick sedan in till Torekov hamn för att ta 12-båten till Hallands Väderö. Vi fick åka med Nanny, en gammal fiskebåt som rullade fint i vågorna. Efter 20 minuters färd var vi framme i Sandhamn där det fanns ett kafé som var på väg att öppnas.

Det blåste rätt kallt från nordost så vi gick först mot nordväst till fyren och därefter söderut utmed västra delen av ön. Naturen är omväxlande och vacker med små skogar, stora träd, vidsträckta ängar och utmed havet finns det både klippor och sandstränder. Vi tittade på vårblommorna, det fanns mängder av vitsippor, trift och styvmorsvioler. Det finns ett reservat för sälar och vi spanade ut mot klipporna men saknade vår kikare.

Sista båten gick tillbaka kl. 15.20 så vi hann inte gå runt hela ön, det är ju viktigt att mysa också och äta upp innehållet i picknickkorgen. Hallands Väderö gav mersmak och nästa gång får vi vandra på sydöstra delen och ta ett dopp i havet.

Tillbaka i Torekov gick vi till G.Swenson's och åt en god fisksoppa, drack ett glas vitt vin och en kopp kaffe. Åter vid husbilen gick vi ut på stranden för att ladda ner eGP (vår dagstidning) till iPaden. Mobildata fungerar dåligt på campingen men vi hade sett andra gäster gå en bit bort på stranden med sina telefoner och där lyckades vi bättre.

2 maj 2014, Torekov - Helsingborg

Vårt mål för dagen var Råå som ligger endast 7 mil bort. Vi tog det väldigt lugnt, körde på småvägar och gjorde flera stopp. I Boarp hittade vi trevliga matbutiker med kött, grönt och hembakat. Där fastnade vi även en stund på Design House Stockholm Open som har fina saker till hemmet.

Färden gick vidare mot Ängelholm, runt Skälderviken och nästan upp till Mölle innan vi vände ner igen mot Helsingborg. Vi tog in på Råå vallar resort som är en stor camping vid havet, cirka 5 km söder om Helsingborg.

I receptionen fick vi en karta och förslag på promenad utmed stranden in till Råå hamn och sedan runt på smågatorna tillbaka. Det var en mysig tur med många gamla hus och små fina trädgårdar.


3 maj 2014, Helsingör

Vi tog lokalbussen till Helsingborg och båten över sundet till Helsingör. Bussbiljett köpte vi på campingen och hållplatsen ligger bara några hundra meter bort. Bussen stannad utanför färjeterminalen och där köpte vi båtbiljetter i en automat. Pris t/r för en person: buss 46 kr, färja 65 kr. Billigt, enkelt och turerna går tätt.

På färjan åt vi röd pölse och drack Tuborg grön, det fanns Gammeldansk också men vi tyckte det var för tidigt med snaps. Solen värmde men vinden blåste kallt när vi
strosade på gågatorna i Helsingör. Vi köpte ost och tittade på öl och vin men tyckte priserna var höga jämfört med Tyskland som vi planerar åka till senare.

På Gästgivaregården åt vi spättafilé med pommes och bearnaisesås, det smakade fint
och Skovlyst IPA (öl) var en ny bekantskap som var riktigt god. Vi avslutade med en promenad runt Kulturhuset och Kronborg slott innan vi återvände med färjan till Sverige och campingen.

4 maj 2014, Helsingborg - Göteborg

Dags att packa ihop och åka hem. Vi har fått mycket frisk luft under den här korta turen och känner oss väldigt nöjda när vi tuffar mot Göteborg.Hunnebostrand och Ramsvikslandet, september 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 14 Nov, 2013 14:50
15 september 2013, Göteborg - Hunnebostrand

Vi gav oss av efter jobbet på fredag eftermiddag och körde till Sotenäs camping. Vi hade tänkt oss First Camp men den visade sig vara stängd trots att den verkade vara öppen både enligt information på nätet och när vi ringde dit. Sotenäs camping erbjöd oss en fantastisk ställplats längst upp på berget, en vackrare utsikt kan man knappast få, vi såg långt ut över havet och de bohuslänska klipporna. Det var bara tre husbilar på ställplatsen och vi kunde välja ut en fin plats.

Solstolar kom snabbt på plats, vi drack vår "hopp-i-landare" och njöt av utsikten och solskenet. Lite senare blev det promenad på klipporna innan vi åt ost och drack vin inne i husbilen.


16 september 2013, Ramsvikslandet och Hunnebostrand

Vi körde ut på Ramsvikslandet och parkerade husbilen på en stor parkeringsplats längst ut. Vi hade packat en ordentlig matsäck med soppa, smörgås, kaffe och gav oss ut på en klippvandring. Delvis följde vi Sotenleden och delvis gick vi efter andra markeringar för att hitta rätt ställen där man kan komma över klippor och skrev. Utsikten mot havet var betagande och klipporna släta och fina. Det var inte mycket folk ute, vi träffade på några fiskare och en barnfamilj.

Efter den härliga vandringen körde vi in till Hunnebostrand och parkerade på ställplatsen i hamnen. Inte så vacker men här finns det nödvändigaste för husbilsåkare och det är nära att gå in till Hunnebostrand. Vi gick genom centrum och bort till norra sidan för att titta på skulpturerna. Därefter promenerade vi vidare ut på St Görans ö. En stig går runt ön och där finns många fina badplatser, men det blev inget dopp för vår del, nu var vi hungriga igen.


17 september 2013, Hunnebostrand - Göteborg

Grått och regnigt, vi kör hemåt men vi återvänder gärna till Hunnebostrand när det är lite varmare och lite mer säsong.Österlen, augusti-september 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 14 Nov, 2013 14:27

30 augusti 2013, Göteborg - Åhus

Vi gav oss iväg från Göteborg på fredag eftermiddag. Det tog cirka 3,5 timma att köra till Åhus där vi tog in på Regenbogens campingen vid havet. En stor camping med mycket tallar och en fin sandstrand. Efter en kort promenad för att se havet och stranden åt vi räkor (medtagna från västkusten) och drack bubbel. Det är ju ändå fredag.

31 augusti 2013, Åhus och Yngsjö

Vi cyklade in till Åhus centrum ett par kilometer från campingen. På turistbyrån fick vi en cykelkarta och information om Åhus. Glass verkar vara en stor grej här så vi cyklade till Glass-pråmen och åt varsin jättegod strut.

Cykelturen gick sedan vidare till Yngsjö, cykelvägen var varierande och vi tyckte mest om den delen som gick på en bred skogsstig. I Yngsjö började regnmolnen torna upp sig runt oss och vi bestämde oss för att ta det säkra före det osäkra och återvände med hög hastighet till Åhus. Vi hann precis ta skydd under ett utskjutande tak vid "Absolut-fabriken" när det kom en ordentlig regnskur.

Efter regnet åt vi varsin hamburgare på Glass-pråmen och gick sedan en tur i Åhus centrum innan vi cyklade tillbaka till campingen. När vi klev av cyklarna kom nästa skyfall och vi skyndade oss in i husbilen. Det kom en ordentlig skur och tallarna släppte ner en massa skräp på vår husbil.

1 september 2013, Åhus - Kivik - Simrishamn - Göteborg

Det blev betydligt kallare efter regnet som föll igår och idag blåser det kraftig. Vi bestämde oss för att köra runt lite på Österlen med husbilen. Första stoppet blev Kivik där vi gick en tur och köpte jättegoda äpplen.

Vi fortsatte till Simrishamn och parkerade husbilen nere vid vattnet. Jeans och vindjackor åkte på innan vi gick en tur i centrum och åt en jättegod pizza på Apotekarns trädgård. Förutom god mat fanns här massor av spännande växter och prylar att titta på. Mysigt ställe.

Vädret och väderprognosen visade fortsatt blåst och regn på Österlen, vi bestämde oss för att åka hem då vädret på västkusten verkade bli bättre!Marstrand, augusti 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 14 Nov, 2013 13:40

17-18 augusti 2013, Marstrand

"Mini", som nu har fyllt 10år, följde med oss en helg till Marstrand. Vi parkerade husbilen på Marstrands camping och promenerade ner till färjan. Alla var hungriga så vi gick nästan direkt till Lasse Maja's krog. "Minis" favoriträtt är fisksoppa, men den var slut så hon åt köttbullar med makaroner istället och vi andra åt kummel. Allt smakade väldigt gott och tallrikarna skrapades helt rena.


Mätta och belåtna vandrade vi iväg utmed kajen och tog promenadstigen ut på klipporna. "Mini" visade oss stigarna till "nålsögat", "grottan" och några fina utsiktsplatser. Efter äventyret ute på klipporna åt vi en välförtjänt glass vid kajkanten och tog sedan färjan tillbaka. Vi pausade en kort stund i husbilen och spelade därefter en tuff match på campingens minigolfbana. Till slut blev det lördagsmys i husbilen och sedan sov vi gott alla tre.

Nästa dag regnade det och blåste ordentligt så vi åkte direkt hem. Men vi var nöjda och tyckte det var perfekt att besöka Marstrand vid den här årstiden. Allt är fortfarande öppet men de flesta turisterna har gett sig av. Ingen trängsel, man har Marstrand nästan för sig själv.Tjörn och Orust, juni 2013

Husbil i SverigePosted by Admin 18 Jul, 2013 21:02

27 juni 2013, Göteborg - Stocken, Orust


"Mini" 9 år (snart 10) var hos oss några dagar på sommarlovet och vi åkte en tur med husbilen. Första stoppet gjorde vi på Almö livs för att köpa fikabröd och sedan parkerade vi vid Skåpesundsbron för att fika och titta på utsikten.
Därefter bar det iväg till Stockens camping på Orust. Det var bara halvfullt på campingen när vi anlände och vi kunde välja en fin plats för oss själva. Efter en god lunch med tomatsoppa och tortellini gick vi in till Stocken "centrum" och besökte Orust fisk för att handla jordgubbar och glass.
Vi spelade en tuff match minigolf på campingen och på kvällen grillade vi korv och
gick ner till den fina badplatsen som ligger strax söder om campingen. Där finns det både en liten sandstrand och fina klippor och bryggor att bada ifrån. Tyvärr var det kallt både i luften och vattnet så vi kände inte för att bada.

28 juni 2013, Stocken - Pilane - Göteborg

Vi körde in till Stocken "centrum" och köpte skaldjur på Orust fisk som vi skulle ha till kvällen. Sedan bar det iväg till Pilane på Tjörn för att titta på konst och natur i en skön blandning. Temat för konstutställningen var humor och roligast hade vi när "Mini" gick in i en av de gamla telefonkioskerna och sedan hoppade ut skrikande när Claes Eriksson (från Galenskaparna) började prata. Den första chocken gick snabbt över och sedan gick vi runt till alla tre telefonkioskerna och lyssnade på Claes' historier.

Efter konstrundan blev de lunch i husbilen, rökt lax med romsås och färskpotatis, innan vi åkte hem till Göteborg.Next »